felirat2


 

 

 




 

TÁMOGATÓI  OKIRAT

TEHETSÉGPÁLYÁZAT

"A hazai és határon túli óvodai tehetség-

kibontakoztató programok támogatása"

.......-.......

TÁJÉKOZTATÁS

az óvodakötelezettségüket külföldön teljesítők bejelentési kötelezettségéről

.......-.......

ÓVODAI IGAZOLATLAN MULASZTÁSSAL

KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

RÉSZLETEK ITT!!!


LETÖLTHETŐ NYOMTATVÁNYOK:

NYILATKOZAT  ingyenes étkezés igénybevételéhez


- . - . -

TÁJÉKOZTATÓ ANYAG

az EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárságától:

"A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében"  - az anyag ITT megnyitható

 

-    .    -    .    -

Kiadványunk

az

Angyalkerti Krónika

1. szám

2. szám

3. szám

4. szám

5. szám

6. szám

7. szám

8. szám

9. szám


 

Óvodánk Sárospatak lakótelepi és kertvárosi részének találkozásában helyezkedik el, mely az 1970-es évek közepén épült. 
A fenntartó, Sárospatak Város Önkormányzata által benyújtott és elnyert óvodabővítési projekt megvalósulásával 2010-ben megtörtént az épület kibővítése és felújítása. Így, a korábbi 6 csoport helyett, akkor 12 óvodai és 2 bölcsődei csoportban fogadtuk a gyerekeket. Jelenleg 10 óvodai és 4 bölcsődei csoportunk van.
Felszereltségünk európai színvonalú. Gyönyörűen kialakított, sokszínű és változatos játékokkal, mesekönyvekkel ellátott csoportszobákban fogadjuk a gyermekeket. Jól felszerelt tornateremmel, tornaszobával, zeneszobával, fejlesztőszobával, hatalmas aulával és rendezvényteremmel rendelkezünk. Nagy zöldfelületünk van a gyerekek „határtalan” szaladgálásához. Udvarunkon sokféle udvari játék, homokozók és babaházak kerültek elhelyezésre.
Az épület környezetét úgy alakítottuk ki, hogy legyenek árnyékot adó fák, díszbokrok és cserjék, valamint esztétikai élményt nyújtó, egész nyáron át virágzó növények.
Munkatársaink:

Lendvainé Szendrei Ágnes intézményvezető
1987. december 16-tól dolgozom az óvodában, kezdetben óvodapedagógusként és vezető óvónőként. Képzésemre mindig nagy gondot fordítok. Munkám mellett szereztem népművelői, ill. általános iskolai tanító diplomát, 2002-ben pedig közoktatási vezető szakképesítést. 2007-től, a sárospataki óvodák összevonását követően intézményvezetőként dolgozom. Ekkor még a József Attila úti óvoda volt a székhelyintézményünk.
Felelősségteljes megbízás volt számomra az összevonással járó feladatok. Örömömre szolgált, hogy vezetésemmel és közreműködésemmel sikeresen zaljott le az átszervezés. 2010-ben, Uniós pályázat elnyerésével a volt Kincskereső Tagóvoda átépítése és kibővítése eredményeként az intézményünk új nevet és új székhelyet kapott. Ez egy újabb kihívás volt a számomra, de a rengeteg munka és befektetett energia meghozta gyümölcsét.  2010. szeptember 15-én nagy-nagy örömmel vettük birtokba az európai színvonalú, gyönyörű, szép, új óvodánkat, a Zrínyi u. 40. szám alatti  Carolina Óvoda és Bölcsődét. A nagy építkezés és az akkori nagy esőzések miatt a külső környezetünket csak fokozatosan tudtuk rendbe tenni. Mára már hatalmas zöld felületünk van, virágoskertekkel és kellemes árnyékot adó fákkal.

 



Pálócziné Duhaj Erzsébet

    - költségvetési ügyintéző

Tóth Mária óvodatitkár
2007. szeptember 01-jétől dolgozom az óvodában, adminisztratív állományban. A sátoraljaújhelyi közgazdasági szakközépiskola ügyviteli ágazatán végeztem. Szeretem a munkámat. Bár sokszor beterítenek a papírok, de próbálok a káoszban is eligazodni. Munkám változatos, hisz a dolgozók és a gyermekek ügyeinek intézésén túl végzem az intézményi adminisztrációs feladatokat, és szerkesztem a honlapunkat. Munkámat igyekszem pontosan és precízen végezni. A lehetőségekhez képest részt veszek a közös programokon, rendezvényeken, de ha nem is sikerül ott lennem mindegyiken, a megszervezés papírmunkáit szívesen elvégzem.  Kolléganőimmel nagyon jól kijövök, azt mondják, „jó a természetem”. A gyerekekkel és a szülőkkel nem sokat találkozok, hisz leköt a munkám. Amikor azonban bemegyek a csoportokba, nem tudom megállni, hogy ne simogassam meg a „kis buksijaikat”. Azt hiszem „dióhéjban” ennyi!

 


 

 

Egyedné Mózes Hajnalka 

     - ált. adminisztrátor


A csoportokban dolgozó óvodapedagógusok és dajkák:
 MÉHECSKE csoport 

Lehóczkiné Máji Mónika

  - óvodapedagógus

Orosz Végső Veronika

                - óvodapedagógus, int.vez.helyettes

Fodor-Danyi Diána

                 - óvodai dajka

CICA csoport

Szabó-Tóth Zsuzsa Tímea

       - óvodapedagógus

Belkó Dalma

      - óvodapedagógus


 


 

Kovács Judit Eszter

    - óvodai dajka

HALACSKA csoport

Fischinger-Zloch Barbara

             - óvodapedagógus

Ujvári János Gáborné - óvodapedagógus, intézményvezető-helyettes
Jutka néni vagyok. A Comenius Tanítóképző Főiskola óvónői szakán szereztem óvodapedagógusi diplomát 1987-ben. Egy évig Tiszaújvárosban, majd 1990-től folyamatosan Sárospatakon dolgozom óvónőként. 2010-től a Carolina Óvoda és Bölcsődében.
Vegyes életkorú csoportban végzem munkámat. Nagyon szeretem a hivatásomat.  Fontosnak tartom, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az óvodában, kapják meg a szeretetet, biztonságot. Arra törekszem, hogy minden gyermek életkorának, egyéniségének megfelelő, differenciált fejlesztést kapjon, és az óvodás évek végére elérje az iskolakezdéshez szükséges érettséget.
Csoportunkban elsődleges a környezet megismerésére és szeretetére nevelés. Ennek érdekében sok élményhez juttatjuk a gyerekeket séták, kirándulások alkalmával. Fontosnak érzem a folyamatos önképzést, ezért továbbképzéseken veszek részt, az ott hallottakat pedig igyekszem beilleszteni munkámba. A 2011/12-es nevelési évtől helyettesként segítem az intézményvezető munkáját.

 


Móréné Botár Médea

    - óvodai dajka

 

 

 

  SÜNI csoport

Bartháné Tóth Zsuzsanna

       - pedagógiai asszisztens


 

       Szabó Magdolna

                   - óvodapedagógus

Piti Béláné /Kati néni/ - óvodai dajka
1966-ban születtem Sárospatakon. Iskoláimat Miskolcon végeztem, majd idejöttem Sárospatakra férjhez. Jelenleg is itt lakom. Mindkét gyermekem az akkori  Szent Erzsébet úti Carolina Óvodába járt, így rövid idő alatt sikerült a dolgozókkal jó kapcsolatot kialakítani. Nagyon örültem, amikor felkínálták számomra a dajkai állást.  Az óvoda bezárását követően kis időre átkerültem a József Attila úti óvodába, majd egy újabb átalakulást, illetve óvodabővítést követően  2010. szeptemberében leköltöztünk a lakótelepi szép, új óvodába. Azóta itt dolgozom a Mackó csoport dajkájaként. A gyerekekkel harmonikus, jó kapcsolatot tudok kialakítani és örülök, hogy kéréseikkel bátran fordulnak hozzám. A szülőkkel, a gyerekekkel és a munkatársakkal való jó kapcsolattartáson túl fontosnak tartom a tiszta, esztétikus és rendezett környezet kialakítását. Óvodai dajkaként mindent meg is teszek ezért. A plusz feladatok vállalásában aktívan részt veszek és igyekszem tudásomat az óvoda javára fordítani.

MANÓCSKA Csoport

 


Fakláné Majoros Liliána

          - óvodapedagógus


 

 


 


  Pásztorné Kiss Beáta

           - óvodapedagógus


Győri Lászlóné /Zsuzsa néni/ - óvodai dajka
2006-tól dolgozom az intézményben. A MANÓCSKA csoport dajkájaként igyekszek mindent megtenni azért, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a csoportunkban.  Munkámat nagyon szeretem, mert azon túl, hogy együtt lehetek a gyerekekkel, változatos is. Az óvodapedagógusok munkájának segítésén kívül, feladatunk a gyermekek öltöztetésében, étkeztetésében való részvétel, valamint a környezetünk tisztán tartása. A kicsikkel való együttlétek során nagyon sok kedvességet és szeretet kapok tőlük. Igyekszem ezt kamatosan visszaadni, hisz anyaként jól tudom, hogy egy gyermeknek nagyon sok szeretetre, türelemre, odafigyelésre van szüksége.

 NAPSUGÁR csoport

Naárné Jaskó Ágnes - óvodapedagógus
Hajdúböszörményben szereztem felsőfokú végzettséget. 26 éves óvónői tapasztalattal és szeretettel nevelem, tanítom, gondozom a rám bízott gyermekeket, az egyéniségüknek, érzékenységüknek, fogékonyságuknak, testi-lelki fejlettségi szintjüknek megfelelően. Fontosnak tartom, hogy nyitottak legyenek a világra, jó kapcsolatteremtő képességel rendelkezzenek, és alkalmassá váljanak a sikeres iskolakezdésre. Az évek során sok aranyos, kimagasló tudású, de sok hátrányos helyzetű, SNI-s és sérült gyermekkel is foglalkoztam. Ők sok törődést, odafigyelést igényeltek. Rendkívül sokat adott nekem a különbözőség. Megtapasztaltam, hogy a gyermeki szeretet határtalan és mindent elérhetünk vele. Célom: minden gyermekből a legtöbb és legjobb dolgok előcsalogatása úgy, hogy közben egyedi maradhasson a gyermek.
"Mert minden élet külön műremek. Van külön fénye, fénytörése,
a teljességnek egy külön része, a hárommilliárdból egy."

Jákób Fruzsina

       - óvodapedagógus

Hornyák Ernőné

     - óvodai dajka
 

NEFELEJCS csoport

 

 

Heinrich Mónika

      - pedagógiai asszisztens

 

 

 

 

   Dajkáné Kascsák Edina

        - óvodapedagógus

 

 

 

Hutkáné Rák Anikó

       - óvodai dajka

NYUSZI csoport

Szuromi Fruzsina

      - pedagógiai asszisztens

Kövesiné Gál Judit

      - óvodapedagógus

Dancs-Marton Emese

       - óvodai dajka

 

 

 

PILLANGÓ csoport

 

 

      Mátyás-Götz Anett

              - óvodapedagógus

Koncz Krisztína

      - óvodapedagógus
 

Mester Istvánné

      - óvodai dajka

SZIVÁRVÁNY csoport


 

     Soltészné Tóth Éva

          - pedagógiai asszisztens

Takácsné Erdei Erika

      - óvodapedagógus

 Kántor Barbara

      - óvodai dajka

 

Az óvodai csoportok munkáját segítő pedagógiai asszisztensek:


Bartháné Tóth Zsuzsanna

Heinrich Mónika

Szuromi Fruzsina

Soltészné Tóth Éva